gereedschap voor stofferen

Methoden

Als u een meubelstuk wilt laten herstofferen, kan dit op twee manieren gedaan worden. Het kan m.b.v. de klassieke methode en m.b.v. de moderne methode. Bij de klassieke methode maken we tijdens het opbouwen gebruik van singels, jute, veren en zeegras of paardenhaar.

verbinden veren
plaatsen veren
zeegras

Bij de moderne methode maken we gebruik van koudschuim i.p.v. van veren en zeegras. Het koudschuim is tegenwoordig van zo’n goede kwaliteit, dat u op een zitcomfort en een duurzaamheid  van hoog niveau kunt rekenen. Bij moderne meubels kiezen we vaak voor deze methode.

 

Bij het herstofferen ontdoen we het meubelstuk van de oude stof en de oude opbouwmaterialen. Hierna wordt hij stap voor stap weer opnieuw opgebouwd.

Het kan zeer de moeite waard zijn bijvoorbeeld uw Gispen stoeltje te laten herstofferen. Vaak is het nog in hele goede staat als de stof al versleten is. Door de keuze van de nieuwe stof kunt u een uniek stoeltje creëren.

 

Houtwerk

Bij het afwerken van het houtwerk kunnen we voor verschillende methoden kiezen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het te laten politoeren (de klassieke manier) of  het te laten beitsen. Maar men kan het houtwerk ook verven met bijv. krijtverf, wat veel gedaan wordt bij brocante meubeltjes. Ook kan men het houtwerk kaal schuren en daarna in de was zetten.

politoeren
krijtverf
doorschuren

Stoffen

Er is een enorme keuze in meubelstoffen. Er zijn prachtige klassieke stoffen en ook hele mooie moderne stoffen. Maar u kunt ook een hele gewaagde of hippe stof uitkiezen. Mogelijkheden in overvloed. Met de keuze van de stof geeft u uw meubelstuk een geheel eigen gezicht. Het maakt het uniek.

Aan de slag

Ik heb een aantal stoeltjes op voorraad, waarvan alleen de stof nog aangebracht en het houtwerk nog afgewerkt hoeft te worden. Maar u kunt ook uw eigen stoeltje en/of uw stof meenemen. We kunnen er samen naar kijken en keuzes maken. Ik kan u ook helpen met het uitkiezen van de stof. Er zijn tientallen stalenboeken, die u kunt doornemen. Welke methode gaan we toepassen, op wat voor een manier gaan we het houtwerk afwerken? Welke stof gaat er gebruikt worden? De keus is aan u!